IgG-ruoka-aineyliherkkyystesti

Ravintovalmennus - Ravintoremontti

Ruoka-aineyliherkkyystesti /
IgG reaktio

Ruoka-aineyliherkkyystesti, jossa katsotaan 184 eri ruoka-ainetta, auttaa eliminoimaan ruokavaliosta ruoka-aineet, jotka aiheuttavat oireita.

Ruoka-aineallergiat ja yliherkkyydet ovat epänormaaleja immuunipuolustuksen reaktioita ravinnossa oleviin ärsyttäviin ruoka-aineisiin, jotka laukaisevat immuunijärjestelmässä vasta-aineita. (IgE, IgG, IgA ja IgM) ja aiheuttavat lukuisia erilaisia oireita mm. suolisto-oireita.

Ruoka-aineallergiat / yliherkkyydet voivat esiintyä välittömästi tai viivästyneinä reaktioina. Ruoka-aineyliherkkyystestissä IgG testataan184 eri ruoka-ainetta, jotka aiheuttavat viivästyneitä ruoka-aine reaktioita. Oireet voivat ilmetä 72h jälkeen nielemisestä ja siten on vaikea erottaa mikä aiheuttaa oireita.

Ruoka-aineyliherkkyys oireet:

Ilmavaivat, turvotus, migreeni, epänormaali lihoaminen, jatkuvat infektiot, hengitystie oireet. Oireet voivat vaihdella yksilöllisesti.

Epänormaali ruoka-aine reaktio vaihtelee kroonisesta, mietoon reaktioon ja vakavaan muotoon kuten keliakia.

FLT-Ravintovalmentaja Pia Tuhkanen tekee löydösten mukaan eliminaatio tai rotaatio ruokavalion.

Ruoka-aineyliherkkyyksillä on yhteys:

  • Ärtynen suolen oireyhtymä (IBS)
  • Tulehdukselliset suolistosairaudet (IBD) CU ja Crohn, Divertikuliitti
  • Suoliston vuotaminen
  • ADD/ADHD
  • Autismi
  • Krooninen korvatulehdus
  • Iho-oireet ja ekseema
  • Päänsärky
  • Unettomuus
  • Reuma ja artriitti

Taustalla voi olla syy-yhteys:

  • Lisäaineet
  • Antibiootit
  • Keinotekoiset makeutusaineet
  • Ympäristömyrkyt
  • Infektiot
  • Homeet
  • Liikasyönti
  • Pestisidit; torjunta-aineet
  • Stressi

Tilaa tietoa IgG-ruoka-aineyliherkkyystestistä

    Suolistovaivojen tutkiminen

    Kun suolistossa on erilaisia oireita, kuten ripulia, ummetusta, vatsakipuja, ilmavaivoja tai ulosteessa sulamatonta ruokaa, syynä voi olla ruoka-aine yliherkkyydet ja siitä aiheutuneet suolistovaivat TAI/ja suoliston ruuansulatuksen ja imeytymisen ongelmat. Tällöin ruoka-aineyliherkkyydet kannattaa tutkia IgG-ruoka-aineyliherkkyystestillä sekä GI-Map suolistotestillä.

    Suolistovaivojen oireet ovat moninaisia ja siten oireita aiheuttava syy pitää löytää. Näin voidaan korjata ongelman aiheuttaja ja saada suolistovaivat korjattua oireettomaksi. Oireita voi aiheuttaa myös heikko ruuansulatus, suoliston heikko mikrobikanta tai virukset, bakteerit, hiiva, parasiitit, alkueläimet jne.

    Parhaiten syy löytyy, kun selvitetään sekä ruoka-aine yliherkkyydet IgG testillä ja katsotaan suoliston kunto GI-Map-testillä. Näin saadaan tehtyä tarkka hoito-ohjelma suoliston kunnostamiseksi.