Reseptipankki

Reseptipankkiin on koottu helppoja ja nopeita reseptejä helpottamaan arkiruokailua ja terveellisen elämäntavan opettelua. Reseptit on suunniteltu herkkävatsaisille ja ne ovat maidottomia ja gluteenittomia.

Reseptit ovat oman keittiöni arkiruokaa ja ne ovat terveellisiä ja ravintotiheitä. Ne ovat oman keittiöni suosikkiruokia, jotka olen kehitellyt autoimmuunisairauttani varten.

Kaikki ei sovi kaikille, joten otathan huomioon omat erityishaasteesi esimerkiksi fodmap-hiilihydraatteja sisältävät kasvikset. (Näistä oma tiedosto)

Rauhoitusruokavalion aikana noin 2-4 viikkoa, ei tule syödä mitään raakaa vaan kaikki ruoka tulee olla kypsennettyä. Valitse siis salaatit vasta kun suolistosi on rauhoittunut. Myös siemenleipää kannattaa kokeilla vasta rauhoitusruokavalion jälkeen.

Mikäli sinulla on suolistossa hiivaa ja oireina vatsan turvotus, suosittelen jättämään myös gluteenittomat viljat vähäksi aikaa tauolle. Kokeile silloin aamupalaksi proteiinilettua, jossa hiilihydraatit lähes nolla.

 

Reseptipankin tarkoituksena on vaihtaa huonoja ja epäterveellisiä aterioita tai eineksiä ja makeisia terveellisempiin ja ravintorikkaampiin aterioihin.

Suosittelen opettelemaan asioita pikkuhiljaa. Ota aluksi tavaksesi tehdä pirtelö päivässä. Opettele käyttämään gluteenittomia viljoja, jotta saat riittävästi kuitua. Lisää ruokavalion värikkäitä kasviksia ja huomioi, että jokaisella aterialla on riittävästi proteiinia.

Näin pääset kiinni ideaan, mikä on terveellistä ja mikä ei. Opit katsomaan ruuan sisältämää ravintorikkautta ja opit valitsemaan terveellisempää ravintoa. Opit uusia tapoja ja huomaat omassa olossasi mikä sopii ja mikä ei.

Sallittujen herkkujen listalta voit valita terveellisempiä herkkuja makeisten tai kahvileivän tilalle. Epäterveellisten hiilihydraattien rajoittaminen ja sokerikierteen katkaisu on terveyden kannalta eräs keskeisimpiä asioita.

Iloa ja tsemppiä muutokseen <3 –Pia-

Keitto

Maidottomat ja gluteenittomat

M= maidoton G=gluteeniton. Kaikki myös laktoosittomia!

Muffinssi

Sallitut herkut

Kaikki gluteenittomia ja maidottomia!

smoothie

Rauhoitusruokavalio

Maidottomat ja gluteenittomat

Sallitut herkut