Ravintoremontti Klinikalla pääset elämäsi kuntoon!

Kivenheiton päässä Keravan rautatieasemalta, on avattu uusi Ravintoremontti Klinikka. Klinikalla vastaanottaa Paula Heinosen kouluttama FLT-Ravintovalmentaja, fytonomi ja lähihoitaja Pia Tuhkanen.

Funktionaalinen lääketiede eli FLT on aika uusi juttu suomessa, mutta jo pitkään Amerikassa lääkäreiden ja terapeuttien käyttämä kokonaisvaltainen hoitotapa, jossa asiakkaan oireet tutkitaan perusteellisesti ja vaivat hoidetaan luonnonmukaisesti ruokavalion korjauksella ja yksilöllisillä ravintolisillä.

Oletko koskaan ajatellut, että käytät liikunnassa motivoijaksi Personal Traineria, mutta jätät ruokavaliosi oman onnen nojaan. Moni varmasti ajattelee, että osaa valita ruoka-aineet terveellisesti, mutta silti saatat kärsiä ripulista, ummetuksesta, ilmavaivoista, vatsakivuista, närästyksestä tai epämääräisistä kivuista, väsymyksestä, mieliala heittelyistä, unettomuudesta, painonnoususta jne. Stressi, unettomuus ja kiire, ovat huono yhdistelmä ja syömisestä tulee helposti mielihalujen mukaista pikaruokailua.

Negatiivista kierrettä on vaikea saada poikki. Luja päätös laihduttamisesta ja uudesta elämäntavasta saattaa kestää hetken, kunnes laihdutuskuurin jälkeen palataan taas herkutteluun. Sunnuntain mässäilyn jälkeen luvataan pyhästi aloittaa uusi elämä maanantaina. Onko tuttua?

FLT-Ravintovalmentajan tehtävänä on löytää ratkaisu ongelmaan ja saada aikaan pysyvä muutos. Siksi asiakkaan oireet haastatellaan perusteellisesti ja esitietoja kysellään niin vatsan toiminnasta kuin muista oireista. Usein ratkaisu löytyy yhdessä jonkin muun ongelman ja ruokavalion yhdistelmänä. Esimerkiksi ylipainossa mietitään myös kilpirauhasen vajaatoimintaa ja siihen oikea ravinto ja ravintolisät tai stressissä lähdetään miettimään ruuansulatuksen toimintaa. ( Joka ei stressin aikana toimi). Myös hormonaalisiin ongelmiin saadaan apua ravinnosta ja ravintolisistä.

FLT-Ravintovalmentaja on erilaisten suolistosairauksien asiantuntija. Ruokavaliolla ja ravintolisillä voidaan rauhoittaa ärtyneen suolen oireyhtymää, hiivasyndroomaa jota nykyään kutsutaan SIBOksi, haavaista koliittia, chrohnin tautia, dysbioosia jne. Voit siis oikeasti saada avun suolistovaivoihisi!

Ravintoremontti Klinikalta saa teetettyä myös erilaisia suolistotestejä. Joskus suolistovaivat eivät selviä ja silloin asiaa on tutkittava perusteellisemmin. Myös ruoka-aine yliherkkyystestit ja geenitestit ovat tärkeitä työkaluja optimaalisen terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Ravintoremontin voit tehdä myös opiskelemalla Ravintoremontti verkkokurssilla. Verkkokurssit starttaavat joka 6 viikon välein.